- 430 g Hak taart & vlaaifruit kersen
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart op tafel.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen evt. in met boter (indien gewenst).
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine, plastic diepvries zakje met deegroller of vijzel.
- Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Roer de kruimels goed door de gesmolten boter. Druk het mengsel met de achterkant van een soeplepel egaal uit over de bodem. Zet het in de koelkast om uit te harden.
- Leg de gelatineblaadjes in ruim koud water in een ruime kom en laat ze 5 minuten inweken tot je ze uit kunt knijpen.
- Mix de HELFT van de suiker met de monchou (+ evt. vanillesuiker) goed door tot het romig is. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Schep de slagroom door de monchou en roer het rustig doorheen tot een egale substantie.
- Knijp de gelatineblaadjes stuk voor stuk uit en voeg ze een voor een toe aan 5 eetlepels flink heet water. Roer dit met een vork goed door tot het opgelost is en voeg het dan druppelsgewijs toe aan het monchou-slagroom mengsel. Roer snel door om klontjes te voorkomen.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de geharde koekjesbodem. Strijk het mooi glad en laat de taart een nacht in de koelkast opstijven.
- Vul de taart de volgende dag met de vlaaivulling en strijk het uit over de taart. Serveer de taart direct.