Marokkaans kipstoofpotje

Marokkaans kipstoofpotje

Smulweb imageSmulweb

Een Marokkaanse kipstoofpotje boordevol kruiden zoals Ras el hanout, komijnpoeder en Pul biber en saffraan. De gekonfijten citroen en olijven maken het gerecht compleet en geven een heerlijk aroma aan het kipstoofpotje. Serveer het kipstoofpotje met Marokkaans brood.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 4 tl Ras el Hanout
  • 1 tl pul biber

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Marokkaans kipstoofpotje op tafel.

  1. Verwarm de stoofpan voor.
  2. Weeg en/of meet alle ingrediënten af, dat werkt sneller.
  3. Meng in een kom de gemberpoeder met Ras el hanout, komijnpoeder, Pul biber en wat (versgemalen) peper en zout en wrijf de kip goed in met dit mengsel. (gebruik eventueel handschoenen om kleuring van handen te voorkomen.) Dek af en zet even opzij.
  4. Pel en snijd de uien in halve ringen, rasp de verse gember en snijd de peterselie fijn. Snijd de knoflook fijn.
  5. Verwarm de olie in de pan en voeg een klein klontje boter toe.
  6. Bak kippendijen op een matig vuur, keer regelmatig tot ze bruin zijn. Verwijder kip uit de pan, leg op bord en dek af.
  7. Doe uien, peterselie, knoflook, verse gember, saffraandraadjes en het kaneelstokje in dezelfde pan en bak ze circa 3-5 minuten mee. Snijd de gekonfijte citroen in plakjes of reepjes en verwijder pulp en voeg toe (gebruik je een verse citroen voeg dan de hele plakken toe). Voeg de hele olijven toe. (OF snij ze eventueel in ringetjes). Voeg de kipdelen weer toe.
  8. Schenk er zoveel warm water op dat de stukken kip tot de helft onder staan. Laat een ± 30-35 minuten zachtjes stoven.
  9. Proef of het naar de smaak is en voeg eventueel nog wat peper/zout toe. Is de saus teveel, haal de kip uit de pan en leg op een bord en houdt warm onder aluminiumpapier. Laat de saus op een hoog vuur inkoken OF maak de saus aan met wat aardappelmeel als je een wat dikkere saus wilt. (Beetje aardappelmeel in een kommetje, wat koud water erbij, goed roeren tot een glad papje, voeg wat van het hete vocht toe, roeren en dan toevoegen en even laten doorkoken.)
  10. Verdeel wat kipdelen over de borden en giet de saus erover. Serveer met brood. Voor een knapperig korstje, verwarm het brood even in de oven. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Marokkaans