Kruisbessentaart met schuimlaag

Kruisbessentaart met schuimlaag

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke taart met een schuimlaag van stijfgeklopte eiwitten en kruisbessen. Het geheel rust op een knapperige bodem van deeg. Perfect voor bij de koffie of als dessert.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Kruisbessen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kruisbessentaart met schuimlaag op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor het deeg, 50 gr zachte boter, 150 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eidooiers, 250 gr bloem, 1/2 zakje bakpoeder en een beetje melk in een kom en klop ze goed door elkaar met de mixer.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strijk het deeg hierover uit.
  4. Bak het deeg in het midden van de oven voor ongeveer 20-25 minuten totdat het lichtbruin is.
  5. Haal de koek uit de oven. Klop de eiwitten stijf en voeg suiker en vanillesuiker toe. Meng voorzichtig de (uitgelekte) kruisbessen door de eiwitten en strijk de vulling over de koek uit.
  6. Zet de taart weer in de oven en bak het met iets meer bovenwarmte voor ongeveer 10-15 minuten totdat het eiwit een lichtbruine kleur heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart Kruisbessen