- 1.5 g Mirin / Rijstwijn
- 0.3 el Aardappelzetmeel
- 1 el Water
- 0.15 el Aardappelzetmeel
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip kung pao op tafel.
- Verwarm je wok of koekenpan flink voor. Voeg 2 el huisgemaakte Sichuan chili olie toe.
- Schroei de stukjes kip rondom dicht en voeg na een minuut of twee, drie de knoflook en gember toe. Laat die even meebakken en voeg dan de saus toe.
- Laat even doorwarmen, voeg dan de stukjes lente-ui toe. Laat ook dat doorwarmen, voeg de pinda`s toe en roer door.
- Heb je geen Sichuan chili olie in huis, verhit dan een paar eetlepels arachide-, zonnebloem- of rijstolie en voeg 5 gedroogde chilipepers in stukjes en een theelepel sichuanpeper toe. Laat even doorwarmen maar pas op dat het niet verbrandt. Zonder chili en sichuanpeper blijft er niets over van het gerecht.
- Serveer het gerecht en geniet ervan.