Kip kung pao

Kip kung pao

Smulweb imageSmulweb

Sichuan chili olie, knoflook, gember en lente-ui worden toegevoegd aan de kip in deze kip Kung Pao. De toevoeging van pinda's maakt het geheel af. Dit gerecht is een must om te proberen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 g Mirin / Rijstwijn
  • 0.3 el Aardappelzetmeel
  • 1 el Water
  • 0.15 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip kung pao op tafel.

  1. Verwarm je wok of koekenpan flink voor. Voeg 2 el huisgemaakte Sichuan chili olie toe.
  2. Schroei de stukjes kip rondom dicht en voeg na een minuut of twee, drie de knoflook en gember toe. Laat die even meebakken en voeg dan de saus toe.
  3. Laat even doorwarmen, voeg dan de stukjes lente-ui toe. Laat ook dat doorwarmen, voeg de pinda`s toe en roer door.
  4. Heb je geen Sichuan chili olie in huis, verhit dan een paar eetlepels arachide-, zonnebloem- of rijstolie en voeg 5 gedroogde chilipepers in stukjes en een theelepel sichuanpeper toe. Laat even doorwarmen maar pas op dat het niet verbrandt. Zonder chili en sichuanpeper blijft er niets over van het gerecht.
  5. Serveer het gerecht en geniet ervan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte