Chocoladetaart met walnoten

Chocoladetaart met walnoten

Smulweb imageSmulweb

Deze klassieke chocoladetaart met walnoten is perfect voor elke chocoholic. Laat de boter, pure chocolade, suiker, cacao smelten en mix het daarna door. Schep de walnoten erdoor en laat alles zich ontwikkelen tot een heerlijkheid van 50 minuten in de oven. Het chocoladeglazuur eraan toevoegen totdat dit gestold is bij voorkeur met een walnoot erop voor de decoratie!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocoladetaart met walnoten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met wat boter en bekleed eventueel de bodem met bakpapier.
  2. Laat de boter, pure chocolade, water, suiker en cacao smelten in een pan op het vuur. Roer regelmatig door totdat het een egaal bruine mengsel is geworden. Zet het vuur uit en giet het mengsel over in een beslagkom en laat ongeveer 20 min afkoelen in de koelkast.
  3. Klop met een mixer het ei en vanille extract erdoor. Zeef het bakmeel erbij en klop met de mixer tot een glad mengsel. Het mengsel blijft best dun. Schep de walnoten erdoor en giet alles in de springvorm.
  4. Zet de chocoladetaart 50 min in de oven. Controleer met een prikker of hij ook gaar is van binnen. Laat de taart minimaal een half uur afkoelen.
  5. Maak ondertussen het chocoladeglazuur. Smelt de slagroom en chocolade au bain marie.
  6. Smeer de gesmolten chocolade over de bovenzijde en zijkant van de taart. Garneer eventueel met een walnoot. Laat afkoelen totdat de chocolade gestold is.
  7. Bewaar de taart afgedekt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Chocolade taart