Moussaka

Moussaka

Smulweb imageSmulweb

Moussaka, een Griekse ovenschotel boordevol groenten en gehakt, overgoten met bechamelsaus en feta. Gegrilde aubergineplakken en aardappelschijfjes als basis, dat wordt smullen!

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Moussaka op tafel.

  1. Was en snij de groenten en aardappelen in plakjes, hak de knoflook en knip de peterselie.
  2. Gaar de aardappelschijfjes even voor, indien nodig. Gril de aubergineplakken en de schijfjes aardappel.
  3. Bak het gehakt met de ui en de knoflook, voeg de prei en de tomatenplakjes toe en laat even stoven. Kruid met kaneel, peper en zout (niet te veel zout, de feta is ook vrij zout) en voeg op het laatst de peterselie toe.
  4. Maak een bechamelsaus. Smelt de boter, voeg bloem toe en roer goed. Bak even door en voeg dan melk toe tot de saus een goede consistentie heeft. Verkruimel de feta boven de pan en roer door.
  5. Bestrijk een ovenschaal met olie. Leg eerst een laag aubergine in de ovenschaal, dan een laag aardappelschijfjes en als laatste het gehakt-groentenmengsel. Giet de bechamelsaus er overheen en bestrooi de schotel met feta.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Moussaka