Mexicaanse tortillataart

Mexicaanse tortillataart

Smulweb imageSmulweb

Dit recept voor Mexicaanse tortillataart met gehakt, groenten en kruiden zal alle harten aan tafel veroveren. Met laagjes van tortilla, gehaktsaus, zure room en een topping van geraspte kaas is dit een echte topper.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(15)

  • 200 g Zure room
  • 2 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Mexicaanse tortillataart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaten en paprika in kleine stukjes. Hak de jalapeño fijn. Snijd de koriander fijn. Bak het gehakt rul, voeg de knoflook en de ui toe en laat dit eventjes sudderen.
  2. Doe de tomaten en de paprika erbij en laat het 10 minuten sudderen zodat het een saus wordt. Voeg dan de jalapeño, de maïs en de fajita kruiden toe en laat het mengsel wat inkoken.
  3. Vul een springvorm met een tortilla. Leg daarop een schep van de saus. Smeer een tortilla in met zure room en leg deze met de kant van de zure room op de saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Smeer de bovenste tortilla in met zure room en bestrooi met geraspte kaas. Bak de taart voor 25-30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Wraps