Appelmoes-rozijnentaart

Appelmoes-rozijnentaart

Smulweb imageSmulweb

Deze appelmoes-rozijnentaart is een ware smaaksensatie! Het recept bestaat uit appelmoes, beschuitkruim, rozijnen, kaneel en zout. Gegarneerd met vers geklopte eiwitten en als finishing touch gebakken in de oven. Perfect bij een kopje koffie of thee!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appelmoes-rozijnentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de beschuiten fijn. Vet de springvorm in met boter en bestrooi de vorm met wat beschuitkruim.
  3. Scheid de eidooiers en de eiwitten van elkaar en roer de suiker met de dooiers. Kneed de boter er doorheen. Meng dit nu met de appelmoes, beschuitkruim, rozijnen, kaneel en het zout.
  4. Klop de eiwitten stijf en meng deze er voorzichtig doorheen.
  5. Doe het mengsel in de vorm en zet in de oven voor een uur.
  6. Na het bakken de taart ongeveer 10 minuten laten afkoelen voor je hem uit de springvorm kunt krijgen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Appel Taart Appelmoes