Hollandse stamppot maar dan met een oosters tintje

Hollandse stamppot maar dan met een oosters tintje

Smulweb imageSmulweb

Hollandse stamppot met een oosters tintje, verrijk je stamppot met Chinese kool, ketjap en nasi kruiden. Bak de bosui, knoflook en de spekblokjes voor extra smaak. Stamp de aardappelen tot puree en roer het Chinese koolmengsel erdoor voor een verrassende twist.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hollandse stamppot maar dan met een oosters tintje op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de bosuitjes in ringetjes, snipper de knoflook en snijd de kool in reepjes.
  2. Kook de aardappelen gaar in water met zout in ongeveer 20 minuten. Wel de nasi kruiden in een beetje warm water.
  3. Verhit de olijfolie. Bak hierin de bosui, knoflook en de spekblokjes. Voeg vervolgens de Chinese kool, nasi kruiden, paprikapoeder en ketjap toe. Roerbak alles samen nog 5 minuten.
  4. Stamp de gare aardappelen tot puree. Voeg eventueel nog wat hete melk toe en roer tot het smeuïg genoeg is. Roer het Chinese koolmengsel erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot