Italiaanse courgettesoep

Italiaanse courgettesoep

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijk lichte Italiaanse courgettesoep is eenvoudig en snel te maken. Courgette, sjalotjes en bouillon vormen de basis van deze soep die je nog verder op smaak brengt met Parmezaanse kaas en basilicum.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Italiaanse courgettesoep op tafel.

  1. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Halveer de courgettes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees klein.
  2. Fruit de sjalotjes in 1 eetlepel olijfolie in een grote pan tot ze glazig worden.
  3. Voeg de courgette toe en bak al roerend 5 minuten mee.
  4. Voeg de bouillon toe en kook gedurende 20 minuten.
  5. Pureer de soep met een staafmixer.
  6. Klop de eieren los in een kom met de Parmezaanse kaas en het basilicum.
  7. Giet dit mengsel al roerend bij de hete soep. Breng op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep