Zomerpasta met zalm en groene asperges

Zomerpasta met zalm en groene asperges

Smulweb imageSmulweb

Een frisse zomerpasta met blokjes zalm en groene asperges, subtiel op smaak gebracht met knoflook, Italiaanse kruiden en verse basilicum. De witte wijn en room maken de smaak compleet. Zet deze heerlijke pasta binnen 30 minuten op tafel!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zomerpasta met zalm en groene asperges op tafel.

  1. Snijd de zalmfilet in blokjes, niet te klein.
  2. Was de groene asperges, niet schillen, alleen aan de onderkant het houterige stuk afsnijden. Maak de knoflook schoon. Hak basilicum fijn en halveer de tomaatjes.
  3. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Verwarm de wok en voeg olijfolie toe.
  4. Pers de knoflook en fruit heel even. Voeg de zalm toe, bestrooi met zeezout, zwarte peper uit de molen en Italiaanse kruiden. Laat 4 minuten bakken.
  5. Voeg na 4 minuten de asperges toe en roerbak gedurende 4 minuten.
  6. Blus af met witte wijn, laat kort pruttelen en voeg de room toe. Laat even staan en voeg dan de cherrytomaatjes toe.
  7. Ondertussen heb je de spaghetti in de andere pan gedaan kooktijd 8 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Groene asperges