Varkenshaas sate singapore-style met saus

Varkenshaas sate singapore-style met saus

Smulweb imageSmulweb

Deze varkenshaas sate singapore-style is een feest voor op de barbecue of grillpan. Het vlees wordt gemarineerd in een mengsel van o.a. sojasaus, gember en pinda's, en wordt geserveerd met een overheerlijke saus van sjalot, kokosmelk en pepertjes. Het gerecht heeft een heerlijk Oosters tintje en is perfect om te delen met vrienden en familie.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Shaohsing rijstwijn
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkenshaas sate singapore-style met saus op tafel.

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Voeg de blokjes varkenshaas toe en laat ze een uur marineren. Laat het liefst langer marineren voor een betere smaak!
  2. Maak de saus: fruit de sjalot, knoflook, gember en het pepertje in de arachideolie. Blus af met de kokosmelk, het water en het citroensap. Voeg de sojasaus en gehakte pinda's toe. Laat alles op zacht vuur een kwartiertje doorpruttelen.
  3. Rijg de varkensblokjes aan een spiesje. Grill ze op de voorverwarmde barbecue of in de grillpan of plaat. Blijf ze omdraaien en insmeren met overgebleven marinade totdat ze gaar zijn en glimmen.
  4. Serveer dit smulfestijn en laat iedereen zijn vingers aflikken!
  5. :P
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen