- 4 el Shaohsing rijstwijn
- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkenshaas sate singapore-style met saus op tafel.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade. Voeg de blokjes varkenshaas toe en laat ze een uur marineren. Laat het liefst langer marineren voor een betere smaak!
- Maak de saus: fruit de sjalot, knoflook, gember en het pepertje in de arachideolie. Blus af met de kokosmelk, het water en het citroensap. Voeg de sojasaus en gehakte pinda's toe. Laat alles op zacht vuur een kwartiertje doorpruttelen.
- Rijg de varkensblokjes aan een spiesje. Grill ze op de voorverwarmde barbecue of in de grillpan of plaat. Blijf ze omdraaien en insmeren met overgebleven marinade totdat ze gaar zijn en glimmen.
- Serveer dit smulfestijn en laat iedereen zijn vingers aflikken!
- :P