Gebakken noordzee schol in een hemelse saus

Gebakken noordzee schol in een hemelse saus

Smulweb imageSmulweb

Met deze gebakken noordzee schol in een hemelse saus waan je jezelf op een zwoele zomeravond aan de kust. De verse schol wordt gebakken tot hij krokant is en de verse saus van roomboter, citroen, verse peterselie en bieslook zorgt voor een ware culinaire ervaring. Serveer de saus over de gebakken vis en geniet van deze smaakvolle maaltijd.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken noordzee schol in een hemelse saus op tafel.

  1. Maak de Schollen schoon, was ze en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en haal ze daarna door de bloem.
  2. Verhit roomboter en een klein beetje olijfolie in een pan en laat dit lichtbruin worden. Leg vervolgens de verse schol in de pan en bak ze om en om in enkele minuten op niet te hoog vuur krokant en gaar.
  3. Haal de schol uit de pan en leg deze op een voorverwarmd bord.
  4. Voeg nog een klein beetje roomboter aan het vet in de pan toe en laat smelten. Voeg vervolgens het sap van een verse citroen toe, samen met de verse peterselie en bieslook.
  5. Blus het geheel af met een scheutje droge witte wijn en laat even inkoken.
  6. Serveer de saus over de gebakken vissen. Geniet van de lekkere en gezonde maaltijd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen