Turkse pittige dip

Turkse pittige dip

Smulweb imageSmulweb

De pittige Turkse dip krijgt zijn kruidige smaak van onder andere paprikavlokken en ingemaakte peper. Voeg dit samen met olijfolie, knoflook en tomaat. Serveren met brood of crackers

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Groene peper
  • 1 el biber salcasi

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Turkse pittige dip op tafel.

  1. Snij de tomaat, ingemaakte peper, uien en peterselie in kleine stukjes. Vijzel de knoflook met een snufje zout helemaal fijn en voeg het bij de groente.
  2. Voeg de olijfolie en biber sacasi in een kom en roer het door totdat de olijfolie is opgenomen in de puree.
  3. Voeg het sap van de halve citroen erbij en roer dit goed door.
  4. Voeg vervolgens de zwarte peper, paprikavlokken en zout toe en kneed het mengsel goed door elkaar.
  5. Neem 2/3 deel en mix dat in de keukenmachine of blender tot een minder grof mengsel. Meng het vervolgens weer bij de rest van het mengsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen