- 125 ml Water
- 20 g Koriander
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Ayam masak merah (kip uit maleisie) op tafel.
- Was de kippendijtjes en dep droog met keukenpapier. Smeer goed in met zout en met kurkuma.
- Week droge pepertjes in heet water voor 20 minuten. Maak een pasta van de geweekte chilipeper, de verse chilipeper met zaadjes, knoflook, ui en gember in de blender.
- Doe olie in de wok en verhit. Voeg de kippendijtjes toe en roerbak om en om tot knapperig en bruin. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Haal de kip uit de wok en zet apart.
- Neem nieuwe olie en voeg de pasta, kaneel, steranijs en kardemom toe. Laat 3 minuten koken. Voeg water, tomaten, ketchup en suiker toe. Laat koken en sudder voor ongeveer 15 minuten.
- Proef de saus en voeg naar smaak extra suiker of zout toe.
- Leg de kip op borden en schep de saus eroverheen. Garneer met takjes verse koriander. Eet smakelijk!
- :P