Ayam masak merah (kip uit maleisie)

Ayam masak merah (kip uit maleisie)

Smulweb imageSmulweb

Kip uit Maleisië op zijn best! Dit gerecht brengt de smaakpapillen op hol. Kruidige en zoute smaken vullen elkaar perfect aan. De saus is gemakkelijk te bereiden en smaakt goddelijk over de kippendijen. Gegarneerd met verse koriander oogt het gerecht helemaal af.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 ml Water
  • 20 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ayam masak merah (kip uit maleisie) op tafel.

  1. Was de kippendijtjes en dep droog met keukenpapier. Smeer goed in met zout en met kurkuma.
  2. Week droge pepertjes in heet water voor 20 minuten. Maak een pasta van de geweekte chilipeper, de verse chilipeper met zaadjes, knoflook, ui en gember in de blender.
  3. Doe olie in de wok en verhit. Voeg de kippendijtjes toe en roerbak om en om tot knapperig en bruin. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Haal de kip uit de wok en zet apart.
  4. Neem nieuwe olie en voeg de pasta, kaneel, steranijs en kardemom toe. Laat 3 minuten koken. Voeg water, tomaten, ketchup en suiker toe. Laat koken en sudder voor ongeveer 15 minuten.
  5. Proef de saus en voeg naar smaak extra suiker of zout toe.
  6. Leg de kip op borden en schep de saus eroverheen. Garneer met takjes verse koriander. Eet smakelijk!
  7. :P
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte