Gebakken zalm met rucola saus en tomaat

Gebakken zalm met rucola saus en tomaat

Smulweb imageSmulweb

Gebakken zalm met een lekkere rucola saus en tomaatjes. Krokant gebakken zalm die samen met de saus en tomaatjes een verrassende smaakbeleving geeft. Geheel maak je af met een combinatie van rucola en basilicum gemengd met een dressing. In slechts een paar stappen op tafel!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gebakken zalm met rucola saus en tomaat op tafel.

  1. Meng 2 el olijfolie met mosterd, citroensap en breng op smaak met peper en zeezout. Dit is de dressing.
  2. Neem een koekenpan, kan er 1 el olijfolie in en kruid de zalmfilets met peper en zout. Leg ze op het vel in de hete olie. Bak het vel in 5 minuten krokant en draai ze om. Bak nog 3 minuten totdat de vis gaar is, niet te lang want anders wordt het droog. Leg de zalm op voorverwarmde borden.
  3. Neem nog 1 el olijfolie in de pan en voeg nu tomaatjes en sjalot toe en op smaak brengen met peper en zout. Bak in ongeveer 2 minuten gaar op hoog vuur.
  4. Neem een schaal, meng de rucola met de basilicum en voeg de tomaatjes en sjalot toe. Roer er de dressing door en leg naast de zalm op de borden.
eet smakelijk