Saltimbocca

Saltimbocca

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker uit de Italiaanse cucina. Kalfsvlees met een plakje ham, salie en mozzarella. Overgoten met een lekkere saus van witte wijn en kalfsfond. Heerlijk met gebakken aardappeltjes of gestoomde groenten.

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Salieblad

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Saltimbocca op tafel.

  1. Leg de kalfslapjes tussen plasticfolie en sla ze een beetje plat.
  2. Kruid de lapjes langs beide kanten.
  3. Beleg de lapjes met een lapje ham, 1 schijfje mozzarella en een blaadje salie. Vouw de lapjes dicht en steek er een cocktailprikker in.
  4. Bak de pakketjes kort aan tot ze een mooie bruine kleur hebben. Haal ze uit de pan en bedek ze met zilverfolie.
  5. Blus de pan met witte wijn. Laat de wijn voor de helft inkoken en voeg dan de kalfsfond toe. Laat de saus nog eens voor de helft inkoken, breng op smaak met peper en zout.
  6. Werk de saus af met enkele klontjes boter. Voeg de kalfspakketjes terug toe en laat nog 5 minuten sudderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden