- 150 ml Water
- 150 ml Water
- 250 g Gewelde Pruimen
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Rundvleestajine met pruimen en abrikozen op tafel.
- Verhit de olijfolie in de tajine/kookpan/braadpan en braad daarin het in grove stukken gesneden vlees in enkele minuten op laag vuur om en om aan.
- Strooi over het aangebraden vlees de fijngehakte ui en knoflook en daarna alle specerijen en zout. Schep alles door elkaar, voeg water toe, breng weer aan de kook en zet het vuur laag.
- Doe het deksel op de tajine/kookpan/braadpan en laat stoven totdat het vlees zacht en gaar is. Er moet een geurige ingekookte saus overblijven.
- Doe ondertussen in een klein pannetje het water, de gedroogde pruimen en abrikozen, de suiker of honing en het kaneelstokje. Breng alles aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes koken. Houd apart.
- Als de tajine klaar is, het vlees gaar is en de saus is ingekookt, voeg er dan het pruimen/abrikozenmengsel aan toe en schep een beetje door elkaar. Laat alles nog 5 minuten zachtjes sudderen en doorwarmen.
- Bak de amandelen in een koekenpannetje in een beetje olie goudbruin.
- Dien het gerecht op in de tajine of schep alles op een mooie schaal en bestrooi met de gebakken amandelen en wat sesamzaad.
- Geef er lekker brood bij en verschillende salades.