Provencaalse snijbonen

Provencaalse snijbonen

Smulweb imageSmulweb

Provencaalse snijbonen, perfect als bijgerecht. Met de zachte smaak van ui, knoflook, en tomaat, geserveerd met tijm- en rozemarijnblaadjes en een snufje nootmuskaat. Een makkelijk en heerlijk gerecht dat zeker indruk zal maken op je gasten.

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Provencaalse snijbonen op tafel.

  1. Was de snijbonen en snijd ze schuin in stukken van ongeveer 2 cm.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de ontvelde tomaat in kleine stukken.
  3. Verhit de olie en boter in een pan. Bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de tomaat toe en bak deze even mee.
  4. Voeg de snijbonen toe aan de pan en voeg de tijm- en rozemarijnblaadjes toe, samen met een half kopje water en het bouillontablet.
  5. Breng alles aan de kook en roer tussendoor.
  6. Zet het vuur laag en roer af en toe tot de snijbonen beetgaar zijn.
  7. Breng op smaak met peper, zout, een klein beetje suiker en eventueel wat geraspte nootmuskaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente