Kartoffelsalade

Kartoffelsalade

Smulweb imageSmulweb

Kartoffelsalade, een klassiek Duits bijgerecht en een perfecte salade voor bij de barbecue. Gekookte aardappelen, augurk, ui en gehakte kruiden gemengd met mayonaise en crème fraîche. Verfijn het met een scheutje peper en zout.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kartoffelsalade op tafel.

  1. Kook aardappelen gedurende 25 minuten in een pan met water en zout, giet daarna af en laat afkoelen. Snijd de afgekoelde aardappelen in dunne plakjes.
  2. Snijd de augurk in kleine dunne plakjes. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Hak de peterselie en bieslook fijn.
  3. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
  4. Voeg de mayonaise en crème fraîche toe en roer alles door elkaar.
  5. Maak de salade op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen Salade