Pittig gekruide griekse kip gyros kip shoarma

Pittig gekruide griekse kip gyros kip shoarma

Smulweb imageSmulweb

Zin in pit? Met deze zelfgemaakte griekse kip gyros kip shoarma met paprika, ui, knoflook en specerijen tover je in een handomdraai een kruidig en heerlijk gerecht op tafel. Maak het gerecht compleet met tomatensaus, gigant bonen, gebakken aardappels (of friet) en een Griekse salade.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pittig gekruide griekse kip gyros kip shoarma op tafel.

  1. Snijd de kipfilets in dunne reepjes en doe ze in een bakje.
  2. Snijd de puntpaprika in reepjes en vervolgens in blokjes. Snijd de uien in halve ringen en voeg ze toe aan het bakje met de kipreepjes. Voeg de specerijen en geperste knoflook toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Laat de kip en groente minimaal een uur afgedekt marineren, hoe langer hoe intenser de smaak.
  4. Voeg flink wat olie toe aan een wok en zet het vuur hoog.
  5. Voeg het geheel geportioneerd toe aan de hete olie en roerbak snel totdat de kip krokant van buiten en mals van binnen is.
  6. Proef een reepje en voeg eventueel nog wat peper en zout naar eigen smaak toe.
  7. Bak ondertussen frietjes of rooster pitabroodjes en leg er een blaadje ijsbergsla bij.
  8. Maak van de gyros eventueel een hoofdmaaltijd met tomatensaus, gigant bonen, gebakken aardappels (of friet) en Griekse salade.
  9. Serveer de gyros met frietjes of pitabroodjes en geniet!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Vlees