- 250 g Kouseband
- 1 Madame Jeanette Peper
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Surinaamse roti kip en kousenband op tafel.
- Snijd de uien en knoflook fijn en bak ze kort aan in zonnebloemolie met een klein beetje massala. Zet apart.
- Schroei de kippendijen op hoog vuur dicht met zout, peper en massala en bak ze krokant gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg dan de uien, knoflook, madam jeanette en tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg de aardappelen toe en roer weer goed door.
- Voeg genoeg water toe zodat het geheel net niet onder water komt te staan. Verkruimel 2 maggieblokjes erboven en breng het aan de kook. Laat dit geheel 90 minuten sudderen terwijl je om de 15 minuten even roert en proeft. Haal de madam Jeanette eruit als de saus pittig genoeg is.
- Voeg meer massala toe als de kerrie smaak niet flink genoeg is. Bak gepelde eieren voor 5 minuten op middenhoog vuur in een koekepan met boter. Bak in een wok de kouseband voor 5 minuten kort aan met zonnebloemolie op hoog vuur.
- Verwarm rotivellen in de magnetron als de aardappelen gaar zijn. Leg een roti op een bord en schep de kip, aardappelen met saus, kouseband en ei erop.