Appeltaartje glutenvrij koemelkvrij notenvrij

Appeltaartje glutenvrij koemelkvrij notenvrij

Smulweb imageSmulweb

Een gluten en koemelkvrij appeltaartje op basis van havermout, tofu, en banaan. Met een vulling van appel, rozijnen en als extraatje kan chocolade toegevoegd worden. Heerlijk als verantwoorde zoete snack!

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Appeltaartje glutenvrij koemelkvrij notenvrij op tafel.

  1. Giet kokend water over de havermout. Prak de tofu en de bananen fijn.
  2. Schil de appels en doe deze in een schaal met de geperste citroen, het zout en de rozijnen.
  3. Mix de eieren. Voeg de havermout toe aan de tofu en banaan als de haver afgekoeld is. Schep alles goed door elkaar. Voeg dan de eieren toe en meng alles weer goed door.
  4. Voeg de appel en rozijnen toe en vul de ovenschaal met het mengsel.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het glutenvrije appeltaartje in 60 minuten gaar.
  6. Pas eten als het taartje is afgekoeld. Als je niet kan wachten mag het ook eerder.
  7. Tofu kan je vervangen door yoghurt.
  8. Banaan kan je weglaten, maar dan meer appel gebruiken. Banaan maakt het taartje wat zoeter van smaak.
  9. Variëren kan ook, bijvoorbeeld door chocolade toe te voegen aan het beslag.
eet smakelijk