Spaanse tapas balletjes

Spaanse tapas balletjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Spaanse tapas balletjes met een smaakvol sausje op basis van sjalot, knoflook, tomatenblokjes en een lekkere scheut wijn. Snel en makkelijk te bereiden in slechts een paar stappen. Perfect voor iedereen die van tapas houdt!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Maïzena

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spaanse tapas balletjes op tafel.

  1. Doe het gehakt samen met de knoflook, specerijen, ei en paneermeel in een kom en meng goed door elkaar.
  2. Draai er balletjes van en haal ze door de bloem.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de balletjes in ca. 10 minuten bruin. Laat ze op een keukenpapiertje uitlekken.
  4. Verhit voor de saus een eetlepel olijfolie in een andere pan en fruit de sjalot glazig. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Blus af met een scheutje wijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door.
  5. Zet het vuur hoog en breng de saus aan de kook.
  6. Meng de maizena met een paar druppels water en roer tot een glad mengsel. Giet dit bij de saus en laat de saus een paar minuten pruttelen en binden.
  7. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de gehaktballetjes toe en roer even door.
  8. Serveer ze warm in een leuk schaaltje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Tapas