Gambas met stokbrood kruidenboter

Gambas met stokbrood kruidenboter

Smulweb imageSmulweb

De makkelijkste manier om indruk te maken tijdens een diner, zet deze gambas op tafel. Met een schijfje citroen ernaast en het stokbrood met kruidenboter dat je erbij bakt, zit je gebakken.

25 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 tl Peterselie gedroogd
  • 1 Citroen schijfje

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gambas met stokbrood kruidenboter op tafel.

  1. Ontvel de gamba's, maar laat de staart eraan zitten. Snijd de knoflook in plakjes en knip de peterselie klein. Breek de laurierblaadjes doormidden voor meer smaak.
  2. Verwarm de olijfolie met de knoflook en laurierblaadjes in de pan. Laat dit zo'n 3-5 minuten sudderen, maar let op dat de knoflook niet aanbrandt.
  3. Voeg de gamba's toe en bak deze tot ze krom trekken en roze van kleur zijn. Bestrooi de gamba's met zout en peper.
  4. Voeg een scheut witte wijn toe en laat het 3-5 minuten inkoken.
  5. Voeg als laatste de verse peterselie toe en serveer met een schijfje citroen.
  6. Bak het stokbrood met kruidenboter volgens de instructies op de verpakking.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Zuivel Stokbrood Kruidenboter