Nasi goreng simpel basisrecept

Nasi goreng simpel basisrecept

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke en simpele Nasi Goreng! Perfect om met overgebleven rijst van de vorige dag te maken. Wok de ui, knoflook, gember en trassi en voeg roerei, ham, lente-ui en de ketjap-sambal mengsel toe en meng goed met de rijst.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Nasi goreng simpel basisrecept op tafel.

  1. Kook de rijst de dag ervoor en laat het afkoelen in de koelkast. Laat het liefst zonder deksel, zodat de rijst mooi droog wordt.
  2. Verwarm de zonnebloemolie in een grote wok en fruit daarin de ui. Voeg vervolgens de knoflook, rode peper en gember toe. Bak dit even mee en voeg dan de trassi toe. Roer goed door.
  3. Schuif de boel opzij en voeg in kleine beetjes de eieren toe. Roerbak dit goed, zodat de roereieren korrelig worden. Roer vervolgens alles door elkaar en voeg de hamblokjes en lente-ui toe.
  4. Roer de ketjap en sambal goed door elkaar en voeg het mengsel toe aan de pan. Roer goed door.
  5. Voeg de rijst toe en meng alles op laag vuur goed samen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Nasi goreng