Nasi kandar (rundvlees in sojasaus)

Nasi kandar (rundvlees in sojasaus)

Smulweb imageSmulweb

Deze nasi kandar is een rundvleesstoofgerecht boordevol aroma's en smaken. Gestoofd in bouillon, sojasaus en kruiden. Lekker met rijst en groenten. Perfect voor een familiediner of een feest.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 Kerrieblaadjes
  • 1 Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Nasi kandar (rundvlees in sojasaus) op tafel.

  1. Bak in olie de ui, gember, knoflook en rode pepers tot ze zacht zijn.
  2. Voeg alle droge ingrediënten toe en bak dit voor een paar minuten tot alles goed vermengd is.
  3. Voeg het vlees toe en bak tot alle vleesblokjes met specerijen vermengd zijn.
  4. Doe dit mengsel in een stoofpan op een laag pitje.
  5. Voeg nu tomaten, water en ketjap toe in de pan en breng het geheel aan de kook.
  6. Doe vocht bij het vlees totdat het vlees er precies onder staat.
  7. Stoof het vlees gedurende 2+1/2-3 uur tot het zacht is.
  8. Garneer met koriander en lente-ui groen door dit door de kerrie te mengen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Vlees Sauzen