Wokken snelle thaise pittig-zoete chili kip

Wokken snelle thaise pittig-zoete chili kip

Smulweb imageSmulweb

Zin in Thais eten, maar niet te veel gedoe? Probeer dan onze snelle Thaise pittig-zoete chili kip. Roerbak de kip met knoflook, gember, paprika's, ui en pittige rode peper. Voeg de saus toe en serveer met witte rijst en lente-ui. Heerlijk!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 ml Water
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Wokken snelle thaise pittig-zoete chili kip op tafel.

  1. Besprenkel de kip met zout en hak de paprika alvast in kleine stukjes.
  2. Doe olie in een wok en laat het flink heet worden. Roerbak de kipblokjes in ongeveer 6 minuten bruin.
  3. Voeg knoflook en gember toe en wok een minuut mee.
  4. Voeg de ui, rode en groene paprika en rode peper toe. Wok 3 minuten mee. Zorg dat het niet aanbakt, voeg desnoods wat water toe.
  5. Voeg nu de saus toe met eventueel nog wat extra rijstazijn naar smaak. Roerbak goed tot alles knapperig en gaar is.
  6. Serveer met witte rijst en doe het mengsel eroverheen. Garneer met fijn gesneden lente-ui (of bosui). Smakelijk eten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte