Authentieke italiaanse pizza

Authentieke italiaanse pizza

Smulweb imageSmulweb

Waant je in Italië met deze authentieke Italiaanse pizza, gemaakt van een zelfgemaakte deegbodem. Pizzabodem maken van meel, gist, melk, olijfolie en water en beleg de pizza naar keuze. Bak in de heteluchtoven totdat de randen gerezen zijn. Buon Appetito!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Authentieke italiaanse pizza op tafel.

  1. Voeg het water, gist en melk bij elkaar en roer met een machine of kneed met de handen rustig door tot alles mooi opgelost is. Doe de bloem in een schaal en voeg langzaam het mengsel van water, gist en melk toe. Meng het geheel zo`n 4 á 5 minuten en voeg dan een scheutje olijfolie toe. Blijf mengen tot het deeg ietwat plakkerig is geworden.
  2. Neem het deeg uit de schaal en leg het op een schoon oppervlak. Bestrooi de werkplek met bloem en kneed het deeg goed door totdat de gluten sterker worden en een gladde bal deeg ontstaat. Laat de deegbal 20 minuten rijzen in een schaal met een vochtige doek erover op een warme plaats, zodat de gist goed zijn werk kan doen.
  3. Verdeel de deegbal in portiegrootte en vorm er ronde deegballetjes van. Laat de deegballetjes wederom 20 minuten rijzen, totdat ze in omvang zijn toegenomen.
  4. Bestrooi de werkplek met bloem en leg een deegbal erop. Druk het deeg met de vingers plat tot er een aardige cirkel ontstaat. Rek het deeg uit met een draaiende beweging, totdat er een mooie pizzabodem ontstaat.
  5. Beleg de pizza naar eigen keuze en besprenkel het deeg met een paar druppels olijfolie. Bestrooi het bakoppervlak met bloem en plaats de pizza in de oven. Zorg voor een vlakke ondergrond en zo veel mogelijk warmte van onderen, bijvoorbeeld met een hetelucht oven.
  6. Bak de pizza 10-20 minuten (afhankelijk van de toppings) in de oven, totdat de randen gerezen zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza