Chartsjo - georgische stoofpot

Chartsjo - georgische stoofpot

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke Georgian stoofpot door het vlees te stoven met rijst in water. Voeg daarna sjalot, peterseliewortel en zwarte peper toe. Verrijk dit gerecht met walnoten, koriander, laurier en andere ingrediënten. Geniet van dit gerecht met pittige smaken.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Pastinaak
  • 125 g Granaatappelsap
  • 1 tl Fenegriekzaad
  • 1 tl Korianderzaad

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chartsjo - georgische stoofpot op tafel.

  1. Snij het vlees in stukken en zet het op met twee à drie liter koud water en wat zout. Verhit het vocht en stoof het vlees circa twee uren op laag vuur.
  2. Voeg na een uur en drie kwartier de rijst toe.
  3. Fruit de sjalot snippers even in boter, bestrooi ze met bloem (of maïsmeel) en blus ze af met wat hete bouillon.
  4. Voeg de sjalot met de laurier, de peterseliewortel en zwarte peper toe aan de hete soep.
  5. Doe er na een kwartier de walnoten en de andere ingrediënten bij, behalve het korianderblad.
  6. Check na een minuut of vijf of alles gaar is en breng de stoofpot desgewenst verder op smaak met peper en zout.
  7. Bestrooi voor het opdienen met verse koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje