- 1 Pastinaak
- 125 g Granaatappelsap
- 1 tl Fenegriekzaad
- 1 tl Korianderzaad
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Chartsjo - georgische stoofpot op tafel.
- Snij het vlees in stukken en zet het op met twee à drie liter koud water en wat zout. Verhit het vocht en stoof het vlees circa twee uren op laag vuur.
- Voeg na een uur en drie kwartier de rijst toe.
- Fruit de sjalot snippers even in boter, bestrooi ze met bloem (of maïsmeel) en blus ze af met wat hete bouillon.
- Voeg de sjalot met de laurier, de peterseliewortel en zwarte peper toe aan de hete soep.
- Doe er na een kwartier de walnoten en de andere ingrediënten bij, behalve het korianderblad.
- Check na een minuut of vijf of alles gaar is en breng de stoofpot desgewenst verder op smaak met peper en zout.
- Bestrooi voor het opdienen met verse koriander.