- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijke toscaanse spaghetti met verse ingredienten op tafel.
- Maak tomatenblokjes door verse tomaten even te verhitten, te ontvellen en in blokjes te snijden. Bewaar zowel de blokjes als de sappen.
- Snipper paprika en sjalotten.
- Kook verse spaghetti in zout water met wat olijfolie al dente in 8-9 minuten.
- Verhit olijfolie in een koeken- of hapjespan of in een wok. Rul gehakt bruin en korrelig. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en geperste knoflook.
- Voeg tomatenblokjes en sap toe aan het gehakt. Voeg indien nodig 2 el tomatenpuree toe. Voeg blokjes paprika en sjalot toe en roer goed door.
- Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, majoraan en cayennepeper. Voeg indien gewenst een klein beetje gember toe.
- Laat de gekookte spaghetti uitlekken en voeg toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de spaghetti met saus over de borden, garneer met wat verse basilicumblaadjes en strooi er vers geraspte Parmezaanse kaas over. Serveer direct.