Zomerse hartige taart op italiaanse wijze

Zomerse hartige taart op italiaanse wijze

Smulweb imageSmulweb

Deze Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze is een echte aanrader! Italiaanse kruiden, groenten en gorgonzola gecombineerd in een taart met Serrano ham. Gebakken in de oven, heerlijk van smaak en goed vullend voor de hele familie.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zomerse hartige taart op italiaanse wijze op tafel.

  1. Neem een wok en doe er olijfolie in. Verhit de olie.
  2. Roerbak het gehakt in de wok tot het rul is. Breng het gehakt op smaak met knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper.
  3. Voeg de in blokjes gesneden groenten toe, en roerbak mee tot ze glazig beginnen te worden.
  4. Neem een glazen ovenschaal en bedek deze met plakjes bladerdeeg. Doe de helft van de vulling in de schaal. Bedek deze met de Serrano ham en de helft van de blokjes gorgonzola, en voeg dan de andere helft van de vulling toe. Bedek met de andere helft van de blokjes gorgonzola en de overgebleven plakjes bladerdeeg.
  5. Smeer het ei-mengsel over de bovenkant van de taart en maak een topping van verse Parmezaanse kaas.
  6. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 160 graden (heteluchtoven) en bak in 40 minuten gaar en bruin.
  7. Snijd de taart in plakken en serveer. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken