Aardappelsalade met knapperige bacon

Aardappelsalade met knapperige bacon

Smulweb imageSmulweb

Deze aardappelsalade met knapperige bacon is het perfecte bijgerecht bij een barbecue buiten in de tuin of op vakantie. Meng zure room, mayonaise, bieslook, en kaas samen en serveer op kamertemperatuur voor de beste smaak. Garneer met knapperige bacon en zongedroogde tomaatjes voor een extra lekkere twist.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Zure room

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Aardappelsalade met knapperige bacon op tafel.

  1. Doe zure room en mayonaise in een kom en meng goed door elkaar. Voeg ¾ deel van de verse bieslook toe en de kaas toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  2. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook ze in zout water totdat ze gaar zijn.
  3. Bak de plakjes bacon en snijd in stukjes. Hou er wat apart.
  4. Meng nu alles door elkaar en roer goed door.
  5. Garneer af met het overige ¼ deel van de verse bieslook en de achtergehouden stukjes knapperige bacon.
  6. Serveer niet warm, maar op kamertemperatuur want zo is deze salade het lekkerst.
  7. Om het heel lekker te maken, kun je er nog 1 el zongedroogde tomaatjes door doen.
  8. Prima bijgerecht bij de barbecue buiten in de tuin of op vakantie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Vlees Aardappelsalade