- 2 tl Chilipoeder
- 3 groene chili
- 4 el Koolzaadolie
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Chilli chicken op tafel.
- Dop de kippendijen droog met een stuk keukenrol. Bestrooi vervolgens de kip met bloem, maïzena, zout en peper en meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel vervolgens 5 minuten staan.
- Verhit ondertussen 3 el olie in een pan totdat het gaat roken. Voeg de kip toe en bak deze totdat de kip wit is aan de buitenkant, dit duurt ongeveer 3-5 minuten. Haal de kip uit de pan en leg deze op een stuk keukenrol.
- Voeg in dezelfde pan 1 el olie toe en bak op hoog vuur de knoflook en gember gedurende twee minuten. Voeg vervolgens de uien toe en bak deze totdat ze zacht en doorschijnend zijn (maar niet bruin).
- Voeg vervolgens de chilipepers, kip, sojasaus, zout en rode chilipoeder toe aan de pan en bak de kip gaar op hoog vuur gedurende ongeveer 8-10 minuten. Voeg daarna de paprika toe.
- Zet het vuur uit en voeg azijn toe aan het mengsel.
- Schep de kip eventueel in een schaal en garneer deze met een paar groene chilipepers.