Bevroren aardbeien smoothie

Bevroren aardbeien smoothie

Smulweb imageSmulweb

Bevroren aardbeien smoothie, volgens dit recept met vanille yoghurt, aardbeienjam en light slagroomijs. De aardbeien moeten goed diepgevroren zijn en ca. 8-12 maanden in de vriezer te bewaren. Blenden tot het een mooie egale ijssubstantie is.

10 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bevroren aardbeien smoothie op tafel.

  1. Ter voorbereiding moet je hele rijpe aardbeien invriezen. Wacht met het invriezen van de gekochte aardbeien tot ze helemaal doorgerijpt zijn, hoe rijper hoe beter. Kleine aardbeien zijn over het algemeen lekkerder en makkelijker. De aardbeien moeten goed diepgevroren zijn (>8 uur), omdat je daarmee de yoghurt bevriest tijdens het blenden. Je kunt de aardbeien ca. 8-12 maanden in de vriezer bewaren (volgens groenteenfruit.nl). Als het hele grote aardbeien zijn of je niet zo'n sterke blender hebt, kun je ze eventueel halveren voor het invriezen.
  2. Doe de vanille yoghurt en de losgemaakte en goed diepgevroren aardbeien in de blender.
  3. Voeg er naar smaak een ruime theelepel aardbeienjam aan toe. Zonder aardbeienjam is het wat zuur, met twee theelepels wordt het behoorlijk zoet.
  4. Blenden tot het een mooie egale ijssubstantie is (die als een mooie roze slow motion draaikolk ronddraait). Als de aardbeien niet vanzelf naar de messen bewegen, kan het helpen de blender af en toe uit te zetten en te schudden.
  5. Voor de liefhebbers van milkshake voeg je aan het eind een ruime eetlepel light slagroomijs toe en blend je het geheel door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Smoothie Aardbeien smoothie