Aardbeien tiramisu

Aardbeien tiramisu

Smulweb imageSmulweb

Een twist op de traditionele italiaanse tiramisu? Probeer dan deze variant met aardbeien! Lange vingers gedoopt in sinaasappelsap, afwisselend met een laag aardbeien en een romige crème van mascarpone, suiker, yoghurt en sinaasappelsap. Decoreer de taart met chocolade krullen/schilfers. Smullen geblazen!

25 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 400 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardbeien tiramisu op tafel.

  1. Neem een kom en doe hier de mascarpone, suiker, yoghurt en 75 ml sinaasappelsap in. Mix dit tot een romige crème en zet het in de koelkast.
  2. Snij ondertussen de aardbeien in plakjes.
  3. Doe de resterende sinaasappelsap in een schaaltje dat breed genoeg is om de lange vingers in te dopen. Doop de lange vingers in het sap en leg deze vervolgens op het bord.
  4. Op de eerste laag lange vingers smeer je een laag mascarponecrème. Daarop leg je de plakjes aardbeien. Bewaar de mooiste aardbeien voor boven op de taart. Deze aardbeien zie je natuurlijk het best. Maak nog 2 keer een laag van lange vingers gevolgd door mascarponecrème en aardbeien.
  5. De Decoratie: leg een reep chocolade op je werkbank met de platte kant aan de bovenkant. Schraap met je mes eroverheen en maak zo chocolade krullen/schilfers. Zet hiervoor het mes stevig op de reep en duw het mes van je af. Strooi de chocolade over de taart en je bent klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts