Pittige gestoofde kip chimichurry lekker

Pittige gestoofde kip chimichurry lekker

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige gestoofde kip chimichurry is een heerlijk Argentijns gerecht. Kip gemarineerd in chimichurry, daarna goudbruin gebakken en gestoofd met de marinade. Serveer en geniet! Eet smakelijk, Buon Appetito!

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige gestoofde kip chimichurry lekker op tafel.

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar voor de chimichurri. Leg de kipreepjes erin en laat ze minimaal 4 uur marineren (liever een hele nacht, dan trekken de smaken nog beter in).
  2. Haal de kip uit de marinade (bewaar de marinade) en veeg eventueel kruiden of marinade af met een stukje papier om aanbakken te voorkomen. Verwarm de olijfolie in de pan en bak hierin de kip op niet te hoog vuur goudbruin.
  3. Voeg de marinade toe aan de pan en laat het op niet te hoog vuur een minuut of 20 stoven tot de kip gaar maar lekker zacht is.
  4. Strooi eventueel nog wat peper en zout over het gerecht. Serveer dit heerlijke Argentijnse gerecht. Eet smakelijk, Buon Appetito!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte