Bifteki kefthedes souzouki

Bifteki kefthedes souzouki

Smulweb imageSmulweb

Deze Bifteki kefthedes souzouki is een heerlijk Grieks gehaktgerecht. Met verse munt en malse gehaktballetjes, gevuld met feta. Serveer met een frisse tzatziki en geniet van een smaakvolle Mediterraanse maaltijd! Kali orexi!

25 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bifteki kefthedes souzouki op tafel.

  1. Doe gehakt in een kom. Snijd verse munt en eventueel verse peterselie fijn en voeg toe. Rasp ui en knoflook fijn en voeg toe. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Breng op smaak met zout en peper. Let op, voeg niet te veel zout toe. Meng alles goed en laat even afgedekt in de koelkast intrekken.
  2. Verkruimel de feta in een kom. Maak gehaktballetjes naar eigen inzicht. Voor bifteki verdeel je het gehakt in 6 gelijke stukken. Druk elk stuk plat in je hand en leg in het midden een aantal lepeltjes verkruimelde feta. Vouw dicht en vorm tot een geheel.
  3. Haal de gehaktballen lichtjes door de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de gehaktballen/bifteki aan elke kant bruin. Zet het vuur daarna zacht, doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten gaar worden.
  4. Kali orexi!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees