Ajam ketjap bawang putih (kip met knoflook in zoete sojasau

Ajam ketjap bawang putih (kip met knoflook in zoete sojasau

Smulweb imageSmulweb

Ajam ketjap bawang putih, de naam zegt het al! Kip met knoflook in zoete sojasaus. Ideaal om te marineren en vervolgens te bakken in de wok. Serveer met Atjar Ketimoen Biasa en witte rijst.

120 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ajam ketjap bawang putih (kip met knoflook in zoete sojasau op tafel.

  1. Snijd de kip in hapklare stukken. Pel de knoflook en hak ze fijn.
  2. Meng de ketjap, het citroensap, suiker, zout en peper tot een marinade.
  3. Leg de stukken kip in de marinade en zorg dat ze goed bedekt zijn door de marinade. Laat ca. 3 uur trekken (hoe langer hoe lekkerder).
  4. Verhit de olie in een wok en bak de kip met de marinade op middelhoog vuur gaar. Roer af en toe totdat de marinade is ingekookt tot een dikke saus. Voeg dan de stukjes knoflook en boter toe aan het gerecht en roer goed door.
  5. Serveer heet met Atjar Ketimoen Biasa en witte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte