Kare daging - rundvleeskerrie

Kare daging - rundvleeskerrie

Smulweb imageSmulweb

Deze Kare Daging is een heerlijke Indonesische rundvleeskerrie. Gemaakt met rode peper, salam blad, serreh en kokosmelk en langzaam gegaard. Geserveerd met gebakken rijst en atjar. Perfect voor een exotische avond thuis.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Rode peper
  • 2 Daun Salam
  • 4 Limoenblaadje

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kare daging - rundvleeskerrie op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en de tenen knoflook en snipper ze. Was de rode pepers en snijd deze in ringetjes.
  2. Stamp uien, knoflook, rode peper, kemirinootjes, laos en koenjit fijn in een vijzel. Voeg de ketoembar en djinten toe aan de pasta. Neem de pasta uit de vijzel en bewaar deze in een kom. Stamp de serehstengel fijn en leg er een knoop in.
  3. Verhit de pindaolie in een braadpan en smoor de uienpasta. Voeg de sereh toe. Bak in het mengsel de blokjes rundvlees bruin.
  4. Voeg nu de blaadjes salam en djeruk perut toe en maak het af met wat zout en versgemalen peper. Voeg zoveel water toe dat het vlees net ondergedompeld is en laat het geheel in ongeveer 1,5 uur op een laag vuurtje sudderen tot het vlees gaar is.
  5. Voeg de santen toe en laat dit oplossen in de saus, totdat de smaak in de saus is verweven.
  6. Serveer het gerecht met gebakken rijst en atjar. Drink hierbij eventueel een verfrissende droge rosé.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Pasta Stoofpotje Sauzen Rijst