Luchtige wafels (ca 10 stuks)

Luchtige wafels (ca 10 stuks)

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf heerlijke, luchtige wafels met dit recept met slechts een handvol ingrediënten. Volg eenvoudig de instructies, laat het beslag rijzen en bakken maar! Tip: verminder de hoeveelheid suiker tot 15 gram en laat het vanille-extract weg om een basis te krijgen voor hartige wafels.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Luchtige wafels (ca 10 stuks) op tafel.

  1. Doe de gezeefde bloem in een kom.
  2. Los de gist op in lauwwarme melk.
  3. Maak een kuil in de bloem. Giet het melk/gistmengsel erin. Voeg toe: de boter, de suiker, het zout, het vanilleextract en de eidooiers. Maak een glad beslag hiervan.
  4. Klop de eiwitten met de keukenmachine in een volledig vetvrije kom met een snuf zout en wat suiker heel stijf op.
  5. Spatel het eiwitmengsel voorzichtig door het bloembeslag.
  6. Dek de kom af met folie of een theedoek en laat een uur rusten en het beslag rijzen.
  7. Volg daarna de instructies die bij je wafelijzer horen.
  8. Tip: verminder de hoeveelheid suiker tot 15 gram en laat het vanille-extract weg om een basis te krijgen voor hartige wafels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Wafels