Varkens- of kalfsmedaillons met kappertjes-mosterdsaus

Varkens- of kalfsmedaillons met kappertjes-mosterdsaus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk mals varkens- of kalfsvlees met een smaakvolle kappertjes-mosterdsaus. Het vlees wordt kort aangebakken en samen met de saus smaakt het naar meer. Deze maaltijd zet je in een handomdraai op tafel.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Varkens- of kalfsmedaillons met kappertjes-mosterdsaus op tafel.

  1. Haal mooi mals varkensvlees bij de slager en laat het in stukken snijden. Sla het thuis eventueel nog wat platter op een vleesplank, bedekt met plastic folie. Strooi er wat zout en versgemalen peper overheen.
  2. Verhit boter en olijfolie in een pan en braad het vlees snel aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
  3. Voeg gesneden sjalotjes toe aan de pan en roerbak gedurende ongeveer 1 minuut.
  4. Voeg kippenbouillon en room toe en laat het mengsel even koken. Het moet als het ware aan de lepel blijven plakken.
  5. Voeg nu grove mosterd en kappertjes toe en meng alles goed door elkaar. Breng eventueel nog verder op smaak met wat extra zout en peper.
  6. Verdeel de lekkere saus over het varkensvlees. Serveer direct en geniet van dit smulfestijn!
  7. :P
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees