Romanoff pavlova

Romanoff pavlova

Smulweb imageSmulweb

Niets schreeuwt feest als een pavlova-terugbellen en deze Romanoff Pava verhoogt het. Een knapperige cakeachtige buitenkant, zoete roomvulling en gemarineerde aardbeien on top maken dit dessert onweerstaanbaar.

120 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romanoff pavlova op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 120 ºC. Klop in een ontvette kom de eiwitten tot stijve pieken. Voeg beetje bij beetje (al mixend) driekwart van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor. Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat tot een soort hoopje. Druk met een spatel in het midden van het eiwitschuim, zodat je een soort nestje krijgt.
  2. Laat het eiwitschuim circa 1 uur en 30 minuten in de oven drogen.
  3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien door de helft. Marineer de aardbeien circa 1 uur in het sinaasappelsap en de wodka. Laat de aardbeien uitlekken en houd de marinade apart. Prak de aardbeien grof met een vork. Klop de slagroom stijf en meng met de geprakte aardbeien.
  4. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de amandelen in de oven in circa 8 minuten goudbruin.
  5. Verdeel de Romanoff-vulling over de pavlova en druk de aardbeien erin. Bestrooi met de geroosterde amandelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Taart Pavlova