Aardappelovenschotel met camembert

Aardappelovenschotel met camembert

Smulweb imageSmulweb

Een perfect comfortgerecht voor elke gelegenheid! Aardappelovenschotel met camembert, ham, champignons en bosui. Romig, hartig en overheerlijk.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aardappelovenschotel met camembert op tafel.

  1. Was de aardappeltjes en verwijder de pitten niet. Snijd de camembert eerst in de lengte doormidden en daarna beide helften nog een keer in de breedte, zodat er 4 halve maantjes ontstaan met aan een kant de witte korst. Kerf de korst bij alle 4 goed kruislings in. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en de kleine champignons doormidden. Snijd of knip de plakken ham in reepjes, maar hou beide soorten apart. Snijd de bos- of lente-uitjes in dunne ringen van ongeveer 5 mm. Verwarm de oven voor op 230 graden of 210 graden voor heteluchtovens.
  2. Kook de aardappelen beetgaar, giet ze af en verdeel ze over een ingevette ovenschaal. Doe de serranohamreepjes met een paar druppels olie in een koude koekenpan en bak ze 1-3 minuten op hoog vuur tot ze knapperig zijn. Schep ze eruit op een bord.
  3. Doe de bosuitjes samen met de kastanjechampignons en een klein beetje olie en wat peper & zout in dezelfde koekenpan en bak ze gedurende 4 minuten. Voeg vervolgens de schouderhamreepjes toe en laat deze nog even meesudderen. Schep dit mengsel over de aardappeltjes en strooi de gebakken serranohamreepjes eroverheen.
  4. Schenk kookroom over het geheel. Verdeel de 4 delen camembert over de schaal met de witte korst naar boven. Bak het geheel ongeveer 10 minuten in de oven, of houd het zelf in de gaten of de kaas goed gesmolten is. Het gerecht moet door en door heet zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas