Bloemkool ovenschotel

Bloemkool ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Deze bloemkool ovenschotel is hemels! Combineer het gehakt en de groenten met een romige saus van kaas, ei en kruiden. Gegarneerd met cherrytomaatjes en goudbruin gebakken in de oven. Ideaal om jouw cravings te stillen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bloemkool ovenschotel op tafel.

  1. Snijd de bloemkool in gelijkmatige roosjes en was deze. Schil de aardappelen. Versnipper de uien. Versnipper het teentje knoflook in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn. Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kook de bloemkoolroosjes en de aardappelen 10 minuten in een aparte pan. Doe een klein beetje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe, samen met peper, zout, halve theelepel sambal en een halve theelepel Worcestershiresaus en bak dit rul.
  3. Doe de twee eieren in een kom en klop deze los met 150ml melk. Voeg naar smaak peper, zout, paprikapoeder, peterselie en dragon toe. Giet de aardappelen en de bloemkoolroosjes af. Neem een deel van de bloemkoolroosjes (ong. 400ml) samen met 100gr geraspte kaas in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer. Voeg de puree toe aan de kom met geklopte eieren, melk en kruiden en meng dit goed met de garde op een laag vuurtje totdat deze egaal en warm is. Neem de helft van de saus en meng dit goed door het gehakt. Snijd de aardappelen in even dikke plakjes.
  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag aardappelschijfjes. Bedek de aardappelschijfjes met een laagje gehakt/sausmengsel (ong. de helft). Bedek dit weer met een laagje aardappelschijfjes gevolgd door de rest van het gehakt/sausmengsel. Bedek het geheel met de overgebleven bloemkoolroosjes. Verdeel hierover het restant van de saus. Verdeel hierover de overgebleven 100gr geraspte kaas. Maak de garnering tot slot af met halve cherrytomaatjes. Bak het geheel af in de oven voor ongeveer 40 minuten, totdat de kaas mooi gegratineerd is. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Bloemkool ovenschotel