Ovenschotel van hertengoulash en la trappe quadrupel

Ovenschotel van hertengoulash en la trappe quadrupel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel van hertengoulash en la trappe quadrupel met smaakvolle aardappelpuree. De ingrediënten worden gestoofd waardoor het vlees heerlijk mals wordt. De combinatie met de volle melk en bier maakt dit gerecht compleet. Plaats het in de oven en geniet van een zalig diner.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Hertenpoulet
  • 4 g Tijm vers
  • 300 ml Water
  • 100 ml la trappe quadrupel

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ovenschotel van hertengoulash en la trappe quadrupel op tafel.

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar met een mespunt zout. Giet af en roer de volle melk erdoor. Stamp fijn en breng op smaak met peper en zout.
  2. Schil de ui en snijd in stukjes. Verwijder de draadjes van de bleekselderijstengels en snijd in gelijkmatige stukjes. Schraap de winterwortel en snijd in kleine blokjes.
  3. Bestrooi de hertengoulash lichtjes met zout en laat even rusten. Verhit olie in een braadpan en braad de stukjes hertengoulash gelijkmatig aan. Roer goed en bak de stukjes ui kort mee. Voeg bouillon en takjes verse tijm toe en zet de hittebron op de laagste stand.
  4. Stoof gedurende 70 minuten op de laagste hittebron tot het vlees gaar is. Kook het vocht de laatste 15 minuten zoveel mogelijk in. Roer de stukjes bleekselderij, winterwortel en bier erdoor en stoof verder. Breng op smaak met peper en zout en haal de takjes tijm eruit.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verdeel het vlees en stoofvocht over de bodem van een ovenschaal en dek af met aardappelpuree. Plaats in het midden van de oven tot de bovenkant lichtbruin is geworden. Verdeel zo warm mogelijk over voorverwarmde borden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel