Channa masala (kikkererwten met aardappel in tomatensaus)

Channa masala (kikkererwten met aardappel in tomatensaus)

Smulweb imageSmulweb

Channa Masala, een heerlijk Indiaas gerecht met kikkererwten, aardappel in tomatensaus met diverse kruiden. Lekker sudderen op een matig vuur voor 20 minuten en als laatste smaak toevoegen met verse koriander.

10 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Kikkererwten gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Channa masala (kikkererwten met aardappel in tomatensaus) op tafel.

  1. Bak de uien goudbruin op een niet te hoog vuur.
  2. Voeg de gember, knoflook en komijn toe en laat dit even doorbakken.
  3. Voeg de rest van de kruiden, aardappel en tomaten toe. Laat dit op een matig vuur 20 minuten sudderen.
  4. Voeg de groene peper en de kikkererwten toe en laat het vocht verdampen tot de olie scheidt. Voeg indien nodig extra water toe als het te droog wordt.
  5. Haal de pan van het vuur en strooi er verse koriander overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sauzen Kikkererwt