Aspergemousse met hollandse garnalen

Aspergemousse met hollandse garnalen

Smulweb imageSmulweb

Aspergemousse met heerlijke Hollandse garnalen is echt een delicatesse. De mousse is gemaakt van fijngemaakte asperges gemengd met bouillon en slagroom. Gegarneerd met Hollandse garnaaltjes en apart gehouden asperge topjes. Een geweldige smaakbeleving!

10 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 185 g Witte asperges
  • 50 ml Slagroom
  • 1 Bladgelatine
  • 50 ml Groentebouillon minder zout, bereid

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aspergemousse met hollandse garnalen op tafel.

  1. Klop slagroom stijf.
  2. Laat asperges uitlekken en snijd in stukjes, houd een paar topjes apart voor de garnering.
  3. Laat gelatine weken in koud water, knijp goed uit. Los de gelatine op in groentenbouillon door even te koken.
  4. Maak asperges fijn met staafmixer, voeg bouillon toe en laat afkoelen.
  5. Spatel de afgekoelde mix door de slagroom en doe in vormpjes.
  6. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
  7. Leg garnaaltjes op de mousses en garneer met de apart gehouden aspergetopjes.
eet smakelijk