3 kleuren bieten terrine met (geiten)kaas

3 kleuren bieten terrine met (geiten)kaas

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke bieten terrine met 3 kleuren, geserveerd met (geiten)kaas. Bieten gemarineerd in de vinaigrette van mosterd, honing, komijnzaad, zout, peper, olie en appelazijn. Na het vormen van lagen van de bieten en kaas, laat het een dag in de koelkast koelen. Heerlijk als voorgerecht of tussendoortje op feestelijkheden.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke 3 kleuren bieten terrine met (geiten)kaas op tafel.

  1. Gaar de bieten: wikkel ze in aluminiumfolie en doe ze na het wassen in de oven voor ongeveer 40 minuten op 180°C (hete lucht). Laat ze enigszins afkoelen en schaaf ze op de mandoline in dunne plakjes. Houd de kleuren gescheiden.
  2. Maak 3 schaaltjes met de vinaigrette: mosterd, honing, komijnzaad, zout, peper, olie en appelazijn. Laat de bieten in de vinaigrette marineren. Je kan de bieten er al in doen als ze nog niet zijn afgekoeld, zodat ze de smaak beter opnemen.
  3. Bekleed een cakeblik (of een terrinevorm met pers) met vershoudfolie. Begin met een laag choggiabiet, dan een laagje (geiten)kaas met een beetje honing erop gedruppeld, dan een laag geelbiet, en weer kaas met honing. Eindig met een laag rode biet. Dek het af met plastic folie en verzwaar het. Zet een ander cakeblik er bovenop en vul deze met een pak suiker of bonen.
  4. Zet de terrine een dag weg in de koelkast. Let op, er komt vocht vrij, zet het daarom in een bak of iets dergelijks om morsen in de koelkast te voorkomen.
  5. Deze terrine kan een paar dagen van tevoren worden gemaakt en staat erg feestelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kaas Bieten