Ovenschotel pesto witlof

Ovenschotel pesto witlof

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke romige ovenschotel pesto witlof met kipfilet, ham en hazelnoten. Direct na bereiding de oven in, zodat de kaas heerlijk smelt.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Ovenschotel pesto witlof op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak een lekkere romige aardappelpuree.
  3. Bak de kipfilet in kleine blokjes met een beetje peper en zout.
  4. Snij de witlof in de lengte doormidden en haal de harde kern eruit. Leg de blaadjes witlof in een ovenschaal over de bodem.
  5. Leg de hamplakjes even in de nog warme koekenpan na het bakken van de kip, totdat beide kanten een beetje gebakken zijn. Leg de ham over de witlof bladen in de ovenschaal.
  6. Verdeel de aardappelpuree erover.
  7. Verdeel over de aardappelpuree de kipblokjes en verdeel de pesto erover.
  8. Geraspte kaas erover en als laatste de stukjes hazelnoot.
  9. Als alle ingrediënten direct na de bereiding, dus nog warm, in de ovenschaal gaan, hoef je alleen nog maar de kaas te laten smelten in de oven in 5 minuten bij 200 graden.
  10. Als het is afgekoeld kan je alles eerst een halfuur op 150 graden weer opwarmen, dan kijken of je nog even af moet bakken op hogere temperatuur, of dat het al gebakken is aan de bovenkant.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Sauzen Groente Witlof